Inspiration til anvendelse af grønlandsk fåreuld

Innovation South Greenland A/S har udgivet en rapport om Grønlandsk uld – En bæredygtig naturlig ressource, der er bestilt af Naalakkersuisut, Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug, afdelingen for landbrug.
Rapporten indeholder interessante emner:
  • Historik og status i dag
  • Forarbejdningsprocesser
  • Fremstilling og filtprodukter
  • Forretningsscenarier
  • Sådan skabes en grønlandsk uldsucces
Der klippes hvert år ca. 24 tons fåreuld i Sydgrønland. Anvendelsen af denne uld er i dag ikke systematiseret og på trods af adskillige tiltag igennem tiden, er status i dag at størstedelen af ulden behandles som et spildprodukt og derfor brændes. På denne baggrund er Innovation South Greenland A/S blevet bedt om at undersøge mulighederne for en økonomisk og samfundsmæssig bæredygtig udnyttelse af fåreulden i Grønland.

Formålet med rapporten er at undersøge og beskrive realistiske forretningsscenarier og produktionssetup ved etablering af en lokal uldforarbejdningsvirksomhed.

Rapporten som kan læses her, er tænkt som inspiration og forarbejde til, hvem der måtte være interesseret i at opstarte en uldvirksomhed i Grønland.

Kontaktperson: Kenneth B.T. Primdal, AC-fuldmægtig, Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug. E-mail: kbtb@nanoq.gl