Borgere ved indgangen til Grønland tilbydes vaccine

vaccination

I morgen, onsdag den 7. april, tilbydes alle borgere over 16 år i Kangerlussuaq vaccination mod corona. Allerede dagen efter kan vaccinationskaravanen findes i Maniitsoq, hvor det er alle borgere på 50 år og derover der tilbydes vaccinen.

Hold øje på hjemmeside

Som det blev udmeldt tidligere på ugen, så er informationen på nun.gl blevet revideret og på den nye hjemmeside kan du finde information om hvornår der vaccineres næste gang, hvor der vaccineres og statistikker over hvor mange, der er vaccineret indtil videre. 

Næste gang der vaccineres er allerede i morgen:

Onsdag den 7. april: Kangerlussuaq (alle på 16 år og ældre) i tidsrummet 09.00-15.00 i sportshallen.

Og igen, torsdag den 8. og fredag den 9. april i Maniitsoq (alle på 50 år og derover) i tidsrummet 09.00-15.00 i skolens aula.

Herefter er det planlagt at borgerne i Sydgrønlands bygder samt Narsaq, Nanortalik og Arsuk (alle, som er fyldt 18 år og derover) tilbydes Moderna vaccinen i uge 15 og 16.

Vacccinationstype

Indtil nu er der udelukkende anvendt vaccinen COMIRNATY® fra firmaet Pfizer/BioNTech. Det er også den der anvendes i denne vaccinationsrunde. Vaccinen er vanskelig at opbevare og transportere. Den skal opbevares ved - minus 80 grader C og skal fortyndes før brug. Det har dog været muligt at gennemføre vaccinationerne efter forskrifterne, men ressourceforbruget er betydeligt.

Derfor er der nu indgået en aftale om, at Grønland fra uge 14 vil få leveret Moderna COVID-19 (mRNA-1273) vaccine i stedet. Der er tale om en vaccine af samme type som vaccinen fra Pfizer/BioNTech, nemlig en såkaldt mRNA vaccine. Den har samme effektive virkning som Pfizervaccinen, men er nemmere at opbevare da den kun skal nedfryses til mellem – 15 og – 25 grader, som gør den væsentligt nemmere at transportere rundt i landet. Der skal gå mindst 28 dage mellem 1. og 2. vaccination.