Samtlige afstemningssteder har modtage stemmesedler til valget til Inatsisartut

Tirsdag eftermiddag kunne TELE-POST bekræfte, at samtlige afstemningssteder nu har modtaget stemmesedler til valget til Inatsisartut. Det er de stemmesedler, der skal benyttes på selve valgdagen tirsdag den 6. april.

Dermed er der nået post fra Nuuk til samtlige 72 bosteder i landet på mindre end 10 døgn.

- Den præstation har kun kunnet lade sig gøre i kraft af et forbilledligt samarbejde mellem TELE-POST, Air Greenland, kommunerne og Naalakkersuisut, lyder det fra Klaus Georg Hansen, afdelingschef i Indenrigsafdelingen, som har ansvar for forberedelserne til valget til Inatsisartut.

- I år har forsendelsen af stemmesedlerne været særligt udfordret. På grund af corona-restriktionerne og påsken har der været færre flyvninger, end normalt. Desuden har både teknik hos Air Greenland og dårligt vejr givet udfordringer flere steder, fortæller Susanne Kristensen, der er centerchef ved TELE-POST i Nuuk.

Susanne Kristensen har igen i år haft det overordnede ansvar med koordinering og overvågning af forsendelserne med stemmesedler.

De involverede parter har skullet tænke kreativt. Eksempelvis har nogle stemmesedler er nået frem på snescooter og med bil over havisen.

Cargo Sales Manager ved Air Greenland Heinrich Duko Sørensen oplyser, at gennem et meget tæt samarbejde med TELE-POST foretog Air Greenland mindre ændringer i flyveplanerne, så det kunne sikres, at postsække med stemmesedler kunne nå en videre forbindelse hurtigt efter ankomst til en mellemdestination.

Nu venter stemmesedlerne blot på at blive brugt, når de vælgere, som ikke har brevstemt, møder op på et af landets 72 afstemningssteder på tirsdag den 6. april for at sætte deres x på stemmesedlen.

- - -

For yderligere oplysninger: Klaus Georg Hansen, mobil 54 73 46, mail kgh1@nanoq.gl