Begrænset rensdyrfangst på Nuussuaq-halvøen Vinter 2021

Naalakkersuisut har godkendt begrænset rensdyrfangst på Nuussuaq-halvøen for Vinteren 2021 på baggrund af ansøgning fra KNAPK.

 

Naalakkersuisut har godkendt en kvote på 88 rensdyr, hvilket er den restkvote fra sommer og efterår 2020, som APNN med sikkerhed kunne fastslå efter oplysninger om sidste års fangsttal fra de respektive forvaltningsområder. Der er således tale om overførsel af en restkvote fra en allerede besluttet kvote og således også bæredygtig rensdyrfangst.

 

Vinterfangst af rensdyr er ikke noget, som biologerne normalt anbefaler, da rensdyrene har brug for fred og ro til at klare sig gennem vinteren. Vinterfangst er ifølge biologisk rådgivning et forvaltningsmæssigt redskab, der kun tages i brug, når der er blevet for mange rensdyr i forvaltningsområderne.

 

Der er i Naalakkersuisut-beslutningen taget hensyn til drægtige køer, da det kun er tilladt at fange hanner. Der er samtidigt taget hensyn til at minimere forstyrrelserne af rensdyrene og fangstperioden forløber således kun fra 12. februar til og med 25. februar og er således kun på 14 dage.

 

 

For nærmere information kontakt Amalie Jessen, afdelingschef, Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug, tlf.: 34 53 04, e-mail: amalie@nanoq.gl