Den Arktiske Kapacitetspakke

Naalakkersuisut har haft dialog med den danske regering omkring den Arktiske Kapacitetspakke. Kapacitetspakken har til hensigt at styrke overvågning i Arktis og Nordatlanten, med mere tilstedeværelse, samt inddragelse af grønlandske kapaciteter og videns institutioner i opgaveløsningen.

Naalakkersuisut har en dialog om investeringer i Grønland, som skal have størst mulig gavn for borgerne i Grønland. Det er Naalakkersuisuts politik, at fastholde lavspænding i Arktis, og har på denne baggrund en dialog om udnyttelse af civile grønlandske kapaciteter.
- ”Med udgangspunkt i Ilulissat-erklæringen, undgår vi en oprustning. Investeringer i styrkelse af overvågning er ikke oprustning, men derimod overvågning af vores territorium til fordel for civilsamfundet, hvilket afspejles i pakken” siger Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen og fortsætter

- ”Jeg ser således frem til, at Naalakkersuisut kan fortsætte dialogen med den danske regering omkring implementeringen af den arktiske kapacitetspakke. Vi er allerede blevet enige om at vores virksomheder og kapaciteter, herunder Air Greenland og Asiaq, anvendes i opgaveløsningen” siger Formanden for Naalakkersuisut.

Den arktiske kapacitetspakke er fortsat under udarbejdelse, med en god dialog og gensidig interesse mellem den danske regeringen og Naalakkersuisut om at få styrket de grønlandske interesser.

Kontakt: Ministersekretær Steve Sandgreen, stev@nanoq.gl & Ministersekretær Angutinnguaq Tittusen, angu@nanoq.gl