Planlagte COVID-19 vaccinationer i februar og marts

Myndighederne modtager mange henvendelser omkring vaccinationsplanlægningen og status heraf – for at imødekomme nogle af henvendelserne, er her, hvad vi ved indtil videre. Vaccineplanen for de næste to måneder skal dog læses med forbehold for ændringer, da vaccineleverancerne stadigvæk er usikre.

4 bakker modtaget indtil videre
Grønland har indtil videre modtaget fire bakker med vacciner. De første to bakker er anvendt til at vaccinere i alt 2.621 borgere og den tredje er anvendt til revaccination og til ældre borgere på 65 år og ældre i Ilulissat. Den fjerde bakke er lige kommet hertil.

Vaccination i februar og marts
Grønland forventer at modtage i alt 8 bakker vacciner fra Pfizer/BioNTech til og med uge 13. Det er dog endnu ikke bekræftet endeligt fra Sundhedsstyrelsen. Disse vaccinationer skal efter planen anvendes i de største indrejsebyer til borgere på 65 år og opefter, der har folkeregisteradresse i de pågældende byer. I ugen op til vaccinationerne påbegynder i en bestemt by, vil det blive meldt ud hvor og hvornår man skal henvende sig for at blive vaccineret– man skal ikke rette henvendelse til sundhedsmyndighederne eller Coronasekretariatet.

Bakke 4, Nuuk & Qeqertarsuatsiaat (ca.1.300 doser)
Den næste forsendelse af vacciner vil blive anvendt til vaccination af borgere i Nuuk på 65 år og opefter, revaccination af sundheds- og plejepersonalet i Nuuk, som tidligere er blevet vaccineret, samt indbyggere i Qeqertarsuatsiaat på 16 år og opefter.

Vaccination af indbyggerne i Qeqertarsuatsiaat udføres som led i en planlægningsøvelse i samarbejde med Arktisk Kommando, hvor erfaringerne fra øvelsen vil blive anvendt til videre planlægning af fremtidige vaccinationer i §12-områder (byer, bygder og helårsbeboelsessteder, der ikke er indrejsebyer).

Bakke 5, Aasiaat, Sisimiut samt Ilulissat (ca.1.300 doser)
Bakke fem forventes anvendt til revaccination af borgere i Aasiaat, Sisimiut samt Ilulissat. Derudover vil borgere på 65 år og opefter, som ikke tidligere er blevet vaccineret, blive tilbudt vaccination i Aasiaat og Sisimiut.

Bakke 6, Qaqortoq, Maniitsoq, Narsaq og Paamiut (ca.1.300 doser)
Bakke seks forventes anvendt til revaccination af borgere, som tidligere er blevet vaccineret, samt til første vaccination af borgere i Qaqortoq på 65 år og opefter som ikke tidligere er vaccineret. Derudover vil alle borgere på 65 år og opefter, beboere på alderdomshjem uanset alder, sundheds- og plejepersonale med direkte patientkontakt i Maniitsoq, Narsaq og Paamiut blive tilbudt første vaccination.

Bakke 7, Nuuk, Aasiaat, Sisimiut, Qeqertarsuatsiaat (ca.1.300 doser)
Bakke 7 skal efter planen anvendes til revaccination af borgere på 65 år og opefter, som ikke tidligere er blevet revaccineret i Nuuk, Aasiaat og Sisimiut, samt til revaccination af indbyggerne i Qeqertarsuatsiaat.

Bakke 8, Qaqortoq, Maniitsoq, Narsaq og Paamiut (ca.1.300 doser)
Bakke otte forventes anvendt til revaccination af borgere i Qaqortoq på 65 år og opefter, som ikke tidligere er blevet revaccineret, samt alle borgere på 65 år og opefter, beboere i alderdomshjem uanset alder, sundheds- og plejepersonale med direkte patientkontakt i Maniitsoq, Narsaq og Paamiut.

Derudover vil samtlige indbyggere i Kangerlussuaq, på 16 år og opefter, blive tilbudt første vaccination.