Vaccine: Endnu en forsyning modtaget

Grønland har modtaget endnu en forsyning af vaccinationer fra producenten Pfizer/BioNTech, og overgår dermed til næste fase af vaccinationsstrategien. Den nye forsyning består af 975 doser og vil blive distribueret i henhold til den allerede fastlagte vaccinationsstrategi, der er baseret på en risikovurdering ud fra internationale standarder og erfaringer. Disse viser, at alder er den væsentligste risikofaktor, hvorfor ældre borgere prioriteres højest.

Hvem skal vaccineres?

Qaqortoq uge 4

Som udmeldt tidligere blev vaccinationsrunden i Qaqortoq udsat pga. ufremkommeligt vejr. Vaccinationerne i Qaqortoq forventes gennemført i uge 4. De borgere der skal vaccineres i denne omgang bliver kontaktet og indkaldt, man skal derfor ikke kontakte hverken sundhedsvæsenet eller coronasekretariatet omkring vaccination.

Ilulissat + Nuuk uge 5

Den nye forsyning tilbydes til borgere i Ilulissat og Nuuk. Den vil dels blive brugt til re-vaccinationer, men der vil også blive tilbudt vaccination til nye grupper. Det vil være borgere i aldersgruppen fra 74-65 år, hvor man starter med de ældste først og vaccinerer sig nedad gennem aldersgrupperne og påbegyndes i uge 5. Der vil senere bliver meldt ud præcis hvem der skal vaccineres og hvornår. Man skal derfor ikke selv tage kontakt til hverken sundhedsvæsnet eller Coronasekretariatet omkring vaccinationen.

Hvornår re-vaccineres der?

Revaccination af allerede vaccinerede borgere i Ilulissat vil ske i uge 5. Borgere i Sisimiut, Aasiaat, og Nuuk, der allerede har takket ja til tilbuddet og har modtaget første vaccination, vil ifølge planen senest blive indkaldt til re-vaccinering efter ca. 5 uger. Ligesom andre medborgere opfordres også denne gruppe til ikke at selv at tage kontakt vedrørende vaccinerne, da de vil blive kontaktet af sundhedsvæsenet.

Derudover er alt sundhedspersonale i Ilulissat og Sisimiut blevet tilbudt vaccine. I Nuuk er gruppen af sundhedspersonale meget større og ikke alle har samme risiko for smitte hvis der kommer smitte hertil. Der sker derfor en prioritering og der er derfor stadig en gruppe af medarbejdere, som endnu ikke har fået vaccinen tilbudt.