Ny bekendtgørelse om betingelser for rejse til og i Grønland

Departementet for Sundhed har i dag kundgjort en opdateret version af bekendtgørelsen om betingelser for rejse til og i Grønland. Bekendtgørelsen træder i kraft den 23. januar 2021.

Bekendtgørelsen har primært til formål, at ændre kravet om hvor gammel en Covid-19 test maksimalt må være før indrejse. Kravet ændres således til at en test maksimalt på være 3 dage (72 timer gammel) til forskel fra tidligere 5 dage (120 timer).
Det betyder at indrejsende fra den 23. januar 2021 og derefter, skal kunne fremvise en negativ Covid-19 test, der ikke er ældre end 3 dage.
Denne ændring medfører, at indrejsende fremadrettet skal være endnu mere opmærksomme på at bestille deres Covid-19 test i god tid.

Man kan læse nærmere på nun.gl om hvilke test-faciliteter i Danmark der er godkendt, udover de offentlige test-faciliteter som f.eks. Rigshospitalet.

Der ændres ikke på, hvornår man kan blive testet for Covid-19 efter ankomst her til landet. Denne test kan fortsat tidligst finde sted på 5. dagen efter ankomst.