Covid-19 positiv i Uummannaq

En person indrejst fra Danmark til Uummannaq er fundet positiv ved testning 7 dage efter indrejse. Der er iværksat fuld smitteopsporing af alle kontakter under rejsen og i Uummannaq. Smitteopsporingen udføres af politiet i samarbejde med landslægeembedet.

 

Alle relevante kontakter er fundet og orienteret om, at de skal være i karantæne for at undgå en eventuel spredning. Risikoen for smittespredning til befolkningen i Uummannaq vurderes at være relativ lav.

 

Medarbejdere fra corona-sekretariatet vil i løbet af i dag kontakte alle i karantæne og informere dem nærmere om varighed af karantæne og muligheder for at blive testet.

 

Der kommer i den kommende tid et stort antal rejsende til Grønland. Der vil være en betydelig sandsynlighed for, at der kommer flere smittede hertil i den periode. Der vil i resten af januar 2021 være en betydelig øget risiko for smittespredning i Grønland.

 

Alle anbefales derfor i den kommende tid at være ekstra opmærksomme på at overholde alle forholdsregler som kan nedsætte risikoen for smittespredning:

 

 Hold afstand på 2 meter og undgå fysisk kontakt.

 Husk at holde god håndhygiejne.

 Bliv hjemme, hvis du har symptomer og kontakt straks den lokale sundhedsvæsen med henblik på at blive testet.