Ny corona-stategi: Alle udrejste skal hjem

I Danmark stiger smitten med den nye særligt smittefarlige engelske Corona-variant hastigt.
Derfor har Naalakkersuisut godkendt en ændring i strategien. Tidligere blev der arbejdet med en strategi om, at et midlertidigt stop for indrejser kunne begrænse smittespredningen her i landet. Den nye smittevariant har dog ændret truslen om smitte i Danmark markant. 

Den nye engelske variant af Corona-virus er væsentligt mere smitsomt end den oprindelige version, og i løbet af den seneste uge er udbredelsen af den nye variant i Danmark firedoblet.

”Smitten med den nye variant af coronavirus vokser eksplosivt i Danmark, og det sidste vi ønsker er at få den nye variant her til landet. Derfor vurderer vi nu, at det er mere sikkert at få vores borgere hjem hurtigst muligt, så de får den mindst mulige risiko for af blive smittet med den engelske variant”, siger Landslæge Henrik L. Hansen.

De grønlandske borgere, der i sidste uge fik at vide at deres rejse var udsat til efter den 12. januar, vil derfor nu få booket billetter hjem. Mange vil komme med den afgang som de oprindelig havde booket. Passagerne der skal rejse den 8. januar og 12. januar er ved at blive kontaktet.

De grønlandske borgere, der befinder sig i Danmark, skal som hidtil testes inden afrejse, være i hjemmekarantæne, og testes igen, før de må gå på arbejde eller andre aktiviteter ud over hjemmekarantænen. Denne re-test kan tidligst foretages på 5. dagen efter ankomst.

 

Rejsende i januar

Er du i Danmark og har booket en bilet hjem til Grønland i januar vil du modtage en ny rejseplan. Langt de fleste vil dog blive fastholdt på den rejsedato, de har booket. Grundet den nye strategi vil nogle rejsende opleve, at rejsedatoen rykkes frem, og derfor opfordres alle til at tjekke den fremsendte rejseplan. 

Coronasekretariatet arbejder sammen med Air Greenland på højtryk på at få sendt alle nye rejseplaner ud hurtigst muligt. Du vil modtage rejseplanen automatisk og skal ikke selv tage kontakt.

Alle rejsende d. 8. og den 12. januar er ved at blive kontaktet telefonisk.

Alle rejsende skal fortsat fremvise en Sumut-kvittering og negativ covid-19 testsvar ved check-in i Kastrup. Husk også, at der skal medbringes mundbind til hele rejsen. Læs desuden alle regler for indrejse her: https://nun.gl/emner/borgere/coronavirus_emne?sc_lang=da  

Alle rejsende der ikke allerede har bestilt tid til en test, skal bestille gennem rigshospitalets testprocedure, som er beskrevet her: https://nun.gl/emner/borgere/coronavirus_emne/rejser_til_groenland_fra_den_15_juni?sc_lang=da  

Det er muligt at tjekke sin rejse via bookingnummeret på airgreenland.gl under min flybillet og se status på afrejsedato. Bookingnummeret vil være det samme som på købstidspunktet og alle som er på samme bookingnummer vil blive flyttet sammen. Vi opfordrer alle til at holde øje med den mail og det mobilnummer som blev benyttet, da rejsen blev købt samt tjekke deres spamfilter. 

r opmærksom på, at rejseplanen fremsendes på den mail eller det mobilnummer, der er benyttet ved købet af rejsen. Såfremt rejsen er købt via et rejsebureau skal denne kontaktes. 

Det er IKKE muligt at få en anden rejsedato i januar, end den som tilbydes på den nye rejseplan. Hvis du ikke ønsker at rejse og istedet ønsker at få refunderet din rejse, kan du kontakte Air Greenland via kontaktformularen på: airgreenland.gl/covid-19.

 

Rejsende i februar
Alle der har en returrejse til Grønland i februar vil automatisk få refunderet deres rejse. Der kan afhængigt af betalingskort gå op til 6 uger før pengene er at finde på korthaverens konto. 

Det er ikke muligt at få ombooket rejsen til andre tidspunkter i 2021.  

Alt salg af billetter til indrejse i Grønland, både via hjemmeside og rejsebureauer, vil være lukket i januar og februar.

Myndighederne har overtaget flyvningerne til Grønland som dermed overgår til nødberedskab. Det er dermed myndighederne (Coronasekretariatet) som visiterer alle rejsende i februar. Visiteringen foregår gennem Sullissivik.gl, som vil have en formular tilgængelig fra og med d. 15. januar. Linket vil være tilgængeligt på nun.gl fra og med denne dato.

 

Alle rejseansøgninger vurderes ud fra et nødvendighedsprincip, som vil blive beskrevet snarest muligt og sikre, at alle samfundskritiske funktioner kan opretholdes.