Jens Immanuelsen: Arbejdet om den særlige hjælpepakke til fiskerne skal fortsætte, er sat i gang

- Jeg kan med glæde meddele KNAPK, at Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug i samarbejde med Departementet for Finanser har genoprettet arbejdsgruppen for coronarelaterede afhjælpningsforanstaltninger rettet mod kystnært fiskeri. Jeg har endda inden det forrige års udgang ønsket at arbejdsgruppen skal genetableres for blandt andet at undersøge, hvorvidt der er behov for at fortsætte ordningerne i 2021. Det siger Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Jens Immanuelsen på vegne af Naalakkersuisut, i forbindelse med KNAPK´s opfordring til fiskerne om at strejke, hvis Naalakkersuisuts særlige hjælpepakke til det kystnære fiskeri ikke bliver forlænget i år.

I den forbindelse er tidligere medlemmer af arbejdsgruppen underrettet den 30. december 2020, hvortil KNAPK har meddelt at de deltager. Naalakkersuisut forventer derfor at dette er aktuelt og at de deltager i arbejdsgruppens vurderinger. Hvis KNAPK har ændret holdning er dette ikke tilkommet os som information, slutter Jens Immanuelsen.

Arbejdsgruppen bestod i 2020 af Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Departementet for Finanser, KNAPK, Grønlands Erhverv og Departementet for Råstoffer og Erhverv.

Kontaktperson Jørgen Isak Olsen, Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug. E-mail: jio@nanoq.gl.