Bedre vilkår for det kystnære fiskeri i Østgrønland

Det går godt med fiskeriet i Østgrønland og landsdelens eneste fiskefabrik, Arctic Prime Fisheries fiskefabrik i Kuummiut har stået klar til at udvide indfrysningskapaciteten på fabrikken. Investeringen er dog udsat fordi den viste sig dyrere end planlagt, da det kræver en udvidelse strømkapaciteten til fiskefabrikken.

Naalakkersuisut modtog derfor en ansøgning i slutningen af november 2020, fra en bred kreds af organisationer med henblik på at afhjælpe situationen i Kuummiut og styrke udviklingen af fiskerierhvervet og det lokale erhvervsliv. På den baggrund har Naalakkersuisut bevilliget 1 million kroner til anlæg af nye elkabler til fiskefabrikken i Kuummiut.

Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender og Energiområdet, Steen Lynge udtaler: Vi skal sikre at vores forsyning af el og vand støtter op om udviklingen af erhvervslivet overalt i Grønland. Jeg er meget tilfreds med, at vi har fundet en ordning, hvor Naalakkersuisut har kunne finde midlerne til en hurtig løsning for fiskerierhvervet i Østgrønland

Pengene er på finansloven øremærket til styrkelse af fiskeri og fangst, især med henblik på at sikre udviklingen af fiskeri i Østgrønland.

Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Jens Immanuelsen udtaler: Naalakkersuisut arbejder løbende for at sikre de bedste betingelser for fiskerierhvervet i Grønland. Vi har i den forbindelse fokus på lokal indhandling og sikring af arbejdspladser til vores borgere. Det er ingen hjemlighed, at vi har særlig fokus på udviklingen af fiskerierhvervet i Østgrønland og jeg hilser derfor det fælles initiativ og ansøgning fra bygden meget velkommen.

Arctic Prime Fisheries fiskefabrik i Kuummiut indhandler primært torsk og hellefisk og har gennem de sidste par år oplvet en markant stigning.

Departementet for Udenrigsanliggender og Energiområdet
For yderligere information kontakt Afdelingschef Rasmus Wendt, mobil 557212