Tilskud til julearrangementer for socialt udsatte

Billedet er fra Narsaqs Julearrangement i 2019 lige inden ca. 40 børnefamilier indtog forsamlingshuset, hvor der var en Julemand og oplæsning af julehistorier. Der blev serveret kaffe og te til forældrene og julegodter for børnene.


I lighed med tidligere år, har det igen været muligt at ansøge Socialstyrelsen om tilskud til juleaktiviteter for udsatte familier.
Samtlige kommuner har ansøgt og fået midler til juleaktiviteter, som giver mulighed for at skabe fællesskab og glæde i en ellers presset hverdag og kan være med til at give socialt udsatte en positiv oplevelse i Juletiden.

41 ansøgninger har fået tildelt støtte og der er i alt uddelt tilskud på 532.820 kr.
Juleaktiviteterne er fordelt til byer og bygder over hele landet.
Tilskuddet går til mange forskellige juleaktiviteter fx fælles julespisning, afholdelse af juleklip eller julebagning.

Fælles for juleaktiviteterne er, at de er målrettet udsatte grupper i samfundet og støtter op om bl.a. familier, der har økonomiske og andre udfordringer i deres hverdag.

”Det er altid opløftende at læse om alle de gode initiativer, der er rundt om i landet. Særligt i år har vi kunne se, at mange har tænkt innovativt for at kunne tilbyde socialt udsatte en juleaktivitet inden for Corona-retningslinjerne, ved eksempelvis at dele arrangementet over flere dage. Jeg håber at alle deltagere og deres nærmeste får nogle dejlige fælles oplevelser de kan snakke om og huske tilbage på” udtaler Styrelseschef Helene Broberg Berthelsen.

For mere information om uddelingen af juletilskuddet, kontakt Sekretariatschef Sheila Flyckt Steen, Email: shft@nanoq.gl