Selvstyret, kommunerne og NPK er enige om 4-årig overenskomst

Efter mange måneders forhandlinger er Selvstyret og Nunatsinni Perorsaasut Kattuffiat (NPK) enige om indholdet af en ny fireårig overenskomstaftale, der løber frem til 31. marts 2024. Med aftalen sikres blandt andet en væsentlig reallønsfremgang. Et andet vigtigt omdrejningspunkt for forhandlingerne har været at sikre, at der afsættes tid til pædagogisk administrativt arbejde. Dertil kommer en ekstra særlig feriefridag så området kommer op på 5 særlige feriefridage, indførelse af en seniordag samt fuld løn de sidste 4 barselsuger. Parterne udtrykker deres gensidige tilfredshed med aftalen.

Naalakkersuisoq for Finanser, Vittus Qujaukitsoq, udtaler i denne forbindelse: ”Jeg er meget glad og tilfreds med, at der nu er opnået enighed om pædagogernes overenskomstvilkår for de kommende fire år. Pædagogerne udfører et arbejde, som er vigtigt for alle grupper i vores samfund, og jeg ser det som både naturligt og rigtigt, at arbejdets væsentlighed også afspejles i det foreliggende resultatpapir.”

Naalakkersuisoq fortsætter ”Det er samtidig væsentligt at pointere, at overenskomstforhandlingerne ikke alene sikrer gode arbejdsvilkår for det pædagogiske personale. Naalakkersuisut arbejder i flere spor for at forbedre vilkårene for ikke mindst børn og unge, og det foreliggende resultatet understøtter således Naalakkersuisuts målsætninger på området.”

Kontakt:

André Guttesen

Toqq/direkte 59 79 19

andg@nanoq.gl