Gang i analysearbejdet forud for et potentielt vejprojekt mellem Kangerlussuaq og Sisimiut

Inatsisartut har afsat fem millioner kroner i 2020 til at undersøge, hvorvidt anlæggelse af en vej mellem Kangerlussuaq og Sisimiut er samfundsmæssigt lønsomt, herunder en vurdering af projekteringsomkostningerne ved at anlægge vejen. Qeqqata Kommunia har afsat et tilsvarende beløb.

Projektet har fået tilknyttet det uafhængige britiske konsulenthus, Oxford Global Projects, til at foretage beregninger og analyser af vejprojektet. Konsulenthuset er internationalt anerkendt for sin faglige ekspertise inden for vurderingen af infrastrukturprojekter.

Ved at udpege et uafhængigt konsulentfirma til opgaven sikrer man, at beregningerne udføres på et uafhængigt og professionelt grundlag.

Konsulenthusets arbejde bliver understøttet af en arbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra Departementet for Finanser, Departementet for Boliger og Infrastruktur, Departementet for Erhverv og Arbejdsmarked, Qeqqata Kommunia, samt lokale erhvervsinteresser, repræsenteret ved interesseorganisationen Arctic Business Circle.

Selve analysen forventes færdiggjort i begyndelsen af 2021, hvorefter den vil indgå i det videre arbejde, der skal forberede et egentligt beslutningsgrundlag for vejprojektet.

Med venlig hilsen
Vittus Qujaukitsoq, Naalakkersuisoq for Finanser
Karl Frederik Danielsen, Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur
Jens-Frederik Nielsen, Naalakkersuisoq for Erhverv og Arbejdsmarked
Malik Berthelsen, Borgmester for Qeqqata Kommunia

For yderligere oplysning kontakt: Niels Kristian Skou (Departementet for Finanser) nisk@nanoq.gl