Anna-Sofie Skjervedal ansat som sekretariatsleder for International Arktisk Hub i Grønland

Bestyrelsen for International Arktisk Hub har besluttet at ansætte Anna-Sofie Skjervedal som sekretariatsleder for den nye Internationale Arktiske Hub i Grønland med tiltrædelse den 1. november 2020.

International Arktisk Hub er et nyt sekretariat etableret af Grønland og Danmark. Sekretariatet har til formål at styrke tværfagligt internationalt samarbejde om arktisk forskning, uddannelse og innovation, så det i højere grad forankres i Grønland. Som platform skal International Arktisk Hub skabe netværk og partnerskaber mellem lokale, nationale og internationale forskere. Derudover har International Arktisk Hub til formål at fremme kommunikationen mellem forsknings- og uddannelsesmiljøer og borgere, virksomheder, politiske beslutningstagere og øvrige interessenter til gavn for bæredygtig udvikling i det grønlandske samfund. Sekretariatet bliver fysisk placeret i Grønlands Naturinstituts faciliteter i Nuuk.

Med ansættelsen af Anna-Sofie Skjervedal får International Arktisk Hub en yderst kompetent sekretariatsleder med erfaring i arktisk forskning, projektledelse og kommunikation. Anna-Sofie Skjervedal fik i 2018 tildelt en Ph.d.-grad fra Aalborg Universitet og Ilisimatusarfik – Grønlands Universitet for sin afhandling om borgerinddragelse med særligt fokus på inddragelse af unge i Grønland. Hun har siden 2017 arbejdet som ledende konsulent indenfor borgerinddragelse hos Kommuneqarfik Sermersooq.

Anna-Sofie Skjervedal er opvokset i Nuuk og har boet i udlandet i forbindelse med sit uddannelsesforløb. I 2016 flyttede hun tilbage til Nuuk sammen med sin mand og parrets to børn.

Læs mission og vision for International Arktisk Hub her.

Kontakt
Yderligere spørgsmål kan stilles til Ulrik S. Korsholm, bestyrelsesformand for International Arktisk Hub, på usn@dmi.dk, eller Mette Skarregaard Pedersen, departementschef for Departementet for Forskning og Miljø, på tlf. 346476/529844 eller e-mail mesp@nanoq.gl.