Nyt kortspil skal lære børn og unge om affald

Nu kan børn og unge udfordre hinanden i et spil om affald. De nye affaldsspillekort skal sætte fokus på, at vi skal undgå affald i naturen.

”Formålet med affaldsspillet er på en sjov måde at øge børns og de unges interesse for og viden om affaldsproblemer, og hvordan vi alle kan være med til at passe på naturen. Det er vigtigt at vise, at affald ikke bare forsvinder, hvis det bliver smidt i naturen,” udtaler Naalakkersuisoq for Arbejdsmarked, Forskning og Miljø.

Når børn og de unge dyster mod hinanden i affaldsspillet, lærer de om, hvor lang tid det tager for forskellige typer affald at blive nedbrudt i naturen, hvor farligt affaldet er for dyr, hvor meget affaldet er værd, hvis det bliver genbrugt osv.

Affaldsspillekortene vil blive sendt til skoler i hele landet. Øvrige interesserede fra institutioner og lignende vil desuden kunne modtage kortspillet ved henvendelse til Departementet for Forskning og Miljø.

Kortspillet er en del af kampagnen Naturens Superhelte, som du kan læse mere om på www.inua.gl. Spillet er oprindeligt produceret af skoletjenesten i Danmarks Naturfredningsforening og er venligst videregivet til Departementet for Forskning og Miljø, der har videreudviklet det.

For yderligere information kontakt:
Afdelingschef i Departementet for Forskning og Miljø Paninnguaq Kristiansen, tlf. 345416 eller e-mail: pan@nanoq.gl.