Svar til KNR omkring artiklen vedr. Kim Kielsen´s bil

Tilsidesættelse af god journalistik

Det er helt i orden med kritisk journalistik men at KNR spinner tidspunkter for offentliggørelse lige op en samling uden at have fakta i orden må betragtes som forsøg på manipulation, som er klart i strid med principperne for god journalistik.
- KNR har i forbindelse med en aktindsigt været i besiddelse af oplysningerne knap 1 år. At KNR vælger at fremlægge disse lige på åbningsdagen for Inatsisartuts samling, kan kun betragtes som forsøg på noget der ligner bevidst misinformation eller manipulation, udtaler Kim Kielsen, og tilføjer - Jeg har aldrig set et så stort forsøg på manipulation fra pressen i min tid som politiker.
KNR søgte om aktindsigt den 27. november 2019 og fik udleveret samtlige akter den 3. januar 2020, oplysninger for en tiårig periode. KNR har i dag skrevet: ”Det viser aktindsigter, som KNR har søgt i formandens departement.” uden at anføre at de har været i besiddelse af oplysningerne siden 3. januar 2020.

Artiklen giver det indtryk, at oplysningerne er tilgået KNR som noget nyt samt at der skulle være noget skjult eller forkert ved forbruget.

Af vedlagte opgørelse fremgår det at forbruget til formanden for Naalaakkersuisut´s bil, der stilles til rådighed efter gældende regler, omfatter forsikring, afgifter, vedligehold samt benzinforbrug.

Artiklen er, udover timet til offentliggørelse på denne dag er samtidig fejlbehæftet og udarbejdet på forkert grundlag. Af artiklen fremgår det, at forbrugt for Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen´s bil har været på knap 700.000 kr. i de sidste 5 år. Hvis KNR havde læst dokumenterne rigtigt kunne de se at Kim Kielsens forbrug har været på 362.142 gennem 5 år til forsikring, afgifter, vedligehold samt benzinforbrug (se vedlagte opgørelse).

- Det er yderst kritisabelt at KNR beskylder så kraftigt uden at have fakta i orden. Hvilket er klart tilsidesættelse af god journalistik, siger Kim Kielsen til slut.

For yderligere oplysning kontakt Simigaq Broberg, direktør i Formandens Departement på tel.: +299 345144, mail sbro@nanoq.gl