Betjening af borgerne forbedres igennem digitale løsninger

Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug har igennem længere tid arbejdet med en opdatering af Departements side på Naalakkersuisut.gl. ”Det første skridt i vores nye IT-strategi har været at få opdateret Departements hjemmeside som man nu kan tilgå via www.apnn.gl. Denne opdatering har både omhandlet en opdatering af den information som allerede lå på hjemmesiden, men også en øget tilgængelighed af information omkring fiskeri, fangst og landbrug til brugerne har været vigtigt”, siger Departementschef Jørgen Isak Olsen.

Blandt andet kan man nu finde forvaltningsplaner, oversigt over MSC-certificerede fiskerier, TAC-redegørelsen og internationale og bilaterale fiskeriaftaler under emnet fiskeri. Fangst og jagtsiderne er blevet opdateret med den nyeste biologiske rådgivning, forvaltningsplaner og internationale og bilaterale aftaler samt information om arbejdet med promoveringen af grønlandsk proviant (Kalaalimerngit). På siden om landbrug kan man finde generel information om landbruget i Grønland og Strategien for Landbrug 2021-2030 når den er godkendt, hvilket forventes i slutningen af året.

Du kan også finde Grønlands Fiskerilicenskontrol’s årsrapport og hvis du ønsker at vide mere om Grønlands Fiskerilicenskontrol kan du nu søge på www.gflk.gl

Dette er som nævnt første skridt på vejen mod en forbedret betjening af borgerne og Departementet har en række IT-projekter på tegnebrættet som skal give nemmere adgang til information og behandling af ansøgninger. Jørgen Isak fortæller at, ”et af disse projekter som allerede er blevet implementeret er en online rapporteringsløsning for rapportering af laks på sullissivik.gl, vores håb er at denne løsning vil gøre det endnu nemmere for fiskerne at rapportere og dermed øge rapporteringsprocenten”.

”Departementet arbejder løbende med at forbedre vores betjening og optimerer vores arbejdsprocesser, så derfor hører vi også gerne borgernes forslag til hvordan vi kan blive endnu bedre. Har du en ide, så send den gerne til apnn@nanoq.gl”, afslutter Departementschefen.

Hvis man ønsker yderligere oplysninger, som ikke nævnes her, kan man rette henvendelse til Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug, apnn@nanoq.gl.

For nærmere information kontakt Katrine Kærgaard, Chefkonsulent, Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug, tlf.: 34 50 00, e-mail: katk@nanoq.gl