Uddannelsesniveaut stiger

I 2019 havde knap 40 procent af befolkningen mellem 16 – 74 år en uddannelse på et højere niveau end folkeskolen. Det er en stigning på 7,8 procent på 10 år. Statistikken viser, at 11,7 procent har en videregående uddannelse, og 27,8 procent har en gymnasial- eller erhvervsuddannelse- eller et suppleringskursus. Det meddeler, Naatsorsueqqissaartarfik, Grønlands Statisk i denne uge.

Statistikken viser befolkningens fuldførte uddannelse og gør det muligt at følge udviklingen i befolkningens uddannelsesniveau og uddannelsesmønstre.

Ændringer i befolkningens uddannelsesniveau afspejler, ikke alene hvor mange, der gennemfører kompetencegivende uddannelser, men påvirkes også af uddannelsesniveaet blandt de personer, der indvandrer og udvandrer, såvel som andre faktorer. Registreringerne er generelt mere dækkende hos den yngre del af befolkningen.

Flest uddannede kvinder
Der er en større andel af kvinderne, som har taget en uddannelse ud over folkeskolen end mænd. I 2019 havde 42, 8 procent af kvinderne en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse, hvor den tilsvarende procent for mænd er 36,5.

Af befolkningsgruppen af 35- til 44-årige har størstedelen en ungdomsuddannelse eller videregående uddannelse, hvor over 57 procent af de årgange har en uddannelse på disse niveauer.

Fungerende Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur og Kirke Karl Frederik Danielsen ser positivt på de nyeste tal.

-Det er gode tal Grønlands Statistik kommer med. Der er ingen tvivl om, at det er et langt og sejt træk der skal tages for at hæve uddannelsesniveauet, men tallene viser, at vores bestræbelser på at højne uddannelsesniveauet viser god fremgang som vi skal lære godt af, siger fungerende Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur og Kirke Karl Frederik Danielsen.

-Vi har stadig stort arbejde foran os, men det er vigtigt at markere og drage erfaringer fra de gode resultater, som Grønlands Statistik her viser, siger Karl Frederik Danielsen.

For nærmere oplysninger kontakt Departementet for Uddannelse, Kultur og Kirke ved departement chef, Karsten Peter Jensen, på kapj@nanoq.gl +299345683