Lykønskning fra Naalakkersuisoq for Sundhed og Ligestilling Anna Wangenheim i forbindelse med LGBT 10 års jubilæum i Grønland

Lørdag d. 12 september 2020 er der 10 års jubilæum for fejring af LGBT Pride i Grønland. LGBT står for ordene lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner. På grund af COVID-19 restriktioner er det festlige arrangement blevet aflyst. Som Naalakkersuisoq for Sundhed og Ligestilling finder jeg det vigtigt at lykønske LGBT medlemmerne for 10 års jubilæet. Der er lagt mange års arbejde bag indsatsen for forståelsen og accepten af et samfund, hvor både etniciteten og den kønslige orientering er mangfoldig. Jeg er stolt af alle jer, der har kæmpet for at vi her i landet kan rumme og omfavne hinandens forskelligheder.

 

Der er selvsagt stadig udfordringer på området, hvor enkeltpersoner oplever diskrimination, vold på grund af hvem de er og hvem de elsker, eller hvordan de ser ud. Jeg håber og tror på, at den positive udvikling, der er sket igennem årene, vil fortsætte.

Jeres arbejde har helt sikkert haft stor indflydelse på mange menneskers liv, både i forhold til at turde vise ens identitet, men også til et værdigt liv, hvor man ikke skal skjule sin identitet over for sig selv eller andre. Vi skal turde tro på en verden, hvor det er muligt at være sig selv og hvor menneskerettigheder er forbeholdt alle og ikke kun visse dele af befolkningen. Dertil vil jeg sige at jeg håber at I hver især stadig giver jer tid til at fejre denne dag og takker jer og jeres familie og omgangskreds for den enorme indsats.  

 

 

Yderligere information kan fås ved ministersekretær Frederik Siegstad på telefon +299 23 39 93 eller via email frsg@nanoq.gl.