Indstil din kandidat til årets Miljø- og Naturpris

Nu kan du indstille din kandidat til årets Miljø- og Naturpris
I år tildeles Miljø- og Naturprisen personer, organisationer eller virksomheder, der har gjort en særlig indsats for at holde vores omgivende og storslåede natur ren. Så kender du en person, organisation eller virksomhed, der gør en ekstraordinær indsats for netop dette, så har du nu mulighed for at indstille denne til Miljø- og Naturprisen 2020.

Vi er fælles om naturen
Det ligger Naalakkersuisoq for Arbejdsmarked, Forskning og Miljø Jess Svane meget på sinde, at vi alle er vores fælles ansvar for naturen bevidste.

”- Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe hinanden med at holde naturen ren, således at vi alle kan drage ud og benytte os af denne”.

”- Når sommeren går på hæld, kommer den tid på året, som mange af os ser frem til med længsel og forventning. Tiden hvor vi drager ud og henter forråd til vinteren. At søge ud i naturen er en uadskillelig del af vores kultur og identitet, som vi skal værne om, og som har kendetegnet vort folk i generationer. Derfor skal vi blive ved med at minde hinanden om, at vi alle skal kunne være i naturen”.

”- I dag kan vi støde på genstande og affald, som ikke hører hjemme i naturen – henkastet eller skyllet i land. I Naalakkersuisut ønsker vi derfor at anerkende personer, virksomheder eller organisationer, der ved konkrete indsatser af egen kraft – og til inspiration for os alle – holder naturen omkring os ren; til gavn og til glæde for naturen og for os,” udtaler Naalakkersuisoq for Arbejdsmarked, Forskning og Miljø Jess Svane.

Hvordan indstiller du til prisen?
Alle har mulighed for at lave en indstilling til prisen.

Din indstilling til årets Miljø- og Naturpris skal indeholde en kort begrundelse, dine kontaktoplysninger samt kontaktoplysninger på den eller de personer, organisationer eller virksomheder, som du vælger at indstille.

Du skal sende din indstilling til årets Miljø- og Naturpris til:
E-mail: pan@nanoq.gl eller,
Departementet for Forskning og Miljø
Postboks 1614
3900 Nuuk

Fristen for indstilling
Fristen for indstilling er 15. oktober 2020.

Fakta:
Naalakkersuisoq uddeler hvert år Grønlands Selvstyres Miljø- og Naturpris til en person, institution eller organisation, der gør en forskel for miljø og natur i Grønland.

I 2004 besluttede Landsstyret, at der skal uddeles en Miljø- og Naturpris hvert år. Den første pris blev uddelt i 2007, og siden er der blevet uddelt priser hvert år.

Alle kan komme med en indstilling til, hvem der skal have prisen.