Første indsats fra det grønlandsk–danske samarbejde er i gang

Torsdag ankom fem socialrådgivere fra Danmark til Maniitsoq og Sisimiut. Socialrådgiverne skal hjælpe med sagsbehandling af børne- og ungesager i Qeqqata Kommnia. Hjælpen er en af anbefalingerne fra det grønlandsk-danske samarbejde om at styrke indsatsen for udsatte børn og unge i Grønland. Dagen inden socialrådgivernes ankomst besøgte Naalakkersuisoq Martha Abelsen borgmesteren i Qeqqata Kommunia, som startskud til hjælpen.

3. september 2020 ankom fem socialrådgivere fra Danmark til Maniitsoq og Sisimiut. Socialrådgiverne skal hjælpe med behandling af børne- og ungesager i Qeqqata Kommunia. Formålet med hjælpen er at få nedbragt antallet af ubehandlede sager på børneområdet, så børnene og de unge rettidigt kan få den hjælp, de har behov for. Hjælpen ydes som en del af anbefalingerne i det grønlandsk-danske samarbejde om at styrke indsatsen for udsatte børn og unge i Grønland. Socialrådgiverne fra Danmark kommer fra Københavns kommune og Randers kommune.

Naalakkersuisoq for Sociale Anliggender, Familie og Justitsområdet Martha Abelsen besøgte 2. september 2020 borgmester i Qeqqata Kommunia Malik Berthelsen i Sisimiut. Besøget var startskuddet til sagsbehandlingshjælpen. Formålet med besøget var samtidig at orientere generelt om anbefalingerne fra det grønlandsk-danske samarbejde.

Naalakkersuisoq Martha Abelsen siger:
”Jeg er meget tilfreds med, at hjælpen til sagsbehandling går i gang med det samme. Det er afgørende, at de ophobede børne- og ungesager nedbringes, så børn og unge får den hjælp de har behov for. Samtidig vil det også give de lokale sagsbehandlere tid og overskud til at håndtere nye underretninger.”

Initiativet med sagsbehandlingshjælp gennemføres i alle landets kommuner i løbet af 2020 og 2021. Kommuneqarfik Sermersooq fik hjælp til sagsbehandling ved en akutindsat i 2019-2020. Efter eget ønske fra Qeqertalik Kommune sker indsatsen i denne kommune via den Centrale Rådgivningsenheds Task Force eller via freelance personer.

Kontakt
For nærmere information kontakt ministersekretær Inger Heilmann Larsen på e-mail: ihla@nanoq.gl eller tlf. + 299 554160