Stort tilslutning til orienteringsmøde med Naalakkersuisoq

Der var omkring 20 fiskere i Qaqortoq, da Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Jens Immanuelsen, holdt et orienteringsmøde med fiskerne, den 26. august 2020.

Naalakkersuisoq redegjorde blandt andet om fiskerikommissionens arbejde, og den forestående behandling af betænking for den nye lov for fiskeri, som siden 1996 har været ændret hele 13 gange.

Jeg er forventningsfuld for den kommende nye fiskerilov. Naalakkersuisoq opfordrede flere gange til de fremmødte, at de skal henvende sig til deres respektive forening, når de har ønsker om forbedringer af deres fikerierhverv, i forbindelse med fiskerikommissionens arbejde. 

Fiskerne kræver, at der indsættes indhandlingsskib næste år, idet de har oplevet indhandlingsrestriktioner i i løbet af sommeren. 

Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Jens Immanuelsen redegjorde for principperne for indsættelse af indhandlingsskib.

Jeg vil dog råde jer, at i henvender jer til KNAPK, for at tale om et eventuelt indsættelse af et indhandlingsskib til næste år, tilføjer Naalakkersuisoq.

Naalakkersuisoq og fiskerne mente, at det ville være en god ide, at genoprette tidligere ordning; Et produktionsudvalg, hvor fiskerne og indhandlingsstedet havde repræsentanter. 

Oplevelsen dengang var, at alle havde lokal medansvar for indhandling og produktion herunder  indhandlingsrestriktioner. Jeg håber, at denne ordning, eller et tilsvarende vil blive oprettet. 

Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Jens Immanuelsen havde lelighed til at holde møde med Simon Simonsen, som er formand for kommunens erhversudvalg. Og han besøgte byens indhandlingssted; Artic Prime Fisheries.

Kontaktperson Jørgen Isak Olsen, departementschef, Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug. Email: jio@nanoq.gl