Gode indhandlingsforhold i Narsaq

Der er to indhandlingssteder for fiskerne i Narsaq, henholdsvis Royal Greenland og den privatejede Arctic Prime Fisheries.

" Jeg er glad for at fiskerne har gode indhandlingsforhold i Narsaq. Jeg erfarer endvidere, at indhandlingsstederne satser virkeligt på, at de så vidt muligt prøver at lette deres daglige virke. Ligesom de har særordning af lån for fiskerne, når de skal anskaffe sig joller".

I høj sæsonen har Royal Greenland og Arctic Prime Fisheries mellem 20 og 30 medarbejdere.

Indhandlingsstederne orienterede blandt andet Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug, da han besøgte industrierne, at de modtager forskellige fiskearter fra fiskerne. Hovedsageligt bliver der indhandlet torsk, hellefisk, stenbidere og dets kroppe, og ammassat

"Jeg er yderst tilfreds med, at de kystnære fiskere blandt andet indhandler havkat og rødfisk. Det er jo ikke alle steder langs kysten, at kystnære fiskere indhandler de omtalte fisk".

Omkring 15 medlemmer af den lokale fisker og fangerforening i Narsaq holdt møde med Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug.

"For mig var det vigtigt at lytte til deres budskaber. Mødet var positivt, hvor mødedeltagerne drøftede med gensidigt respekt forholdene for fiskerne i dag".

Naalakkersuisoq havde blandt andet lejlighed til at besøge Neqi A/S.

Slagteriets direktør orienterede Naalakkersuisoq virksomhedens fremtidige planer. Direktøren for slagteriet fortalte blandt andet om en nyhed, hvor virksomheden vil fremstille færdig vareprodukter.

Naalakkersuisoq for Fiskerne, Fangst og Landbrug, Jens Immanuelsen, er i dag i Qaqortoq.

Kontaktperson Jørgen Isak Olsen, departementchef, Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug. E-mail: jio@nanoq.gl