Tanbreez får meddelt en udnyttelsestilladelse

ansøgning om en udnyttelsestilladelse, for et område på 18 km2 beliggende ved Killavaat Alannguat i Sydgrønland. Tanbreez får meddelt en udnyttelsestilladelse gældende for en periode på 30 år. Udnyttelsestilladelsen giver Tanbreez ret til at udnytte grundstoffer som findes i eudialyt-mineralet.

Naalakkersuisoq for Erhverv og Mineralske Råstoffer, Jens-Frederik Nielsen, udtaler:

 ”Det er med stor glæde at TANBREEZ Mining Greenland A/S’ (”Tanbreez”), får en udnyttelsestilladelse, som potentielt kan bidrage stort, til en positiv og vigtig udvikling i Kommune Kujalleq og resten af Grønland.”Naalakkersuisut har også godkendt en samarbejdsaftale (Impact Benefit Agreement (IBA)) mellem Tanbreez, Kommune Kujalleq og Selvstyret.

Både udnyttelsestilladelsen og samarbejdsaftalen skal underskrives førend at de træder i kraft.

Forude ligger udarbejdelsen af en udnyttelses- og nedlukningsplan samt aktivitetsplaner. Udarbejdelsen af disse planer sker i tæt samarbejde mellem selskabet og Naalakkersuisut. Selskabet har en frist frem til 31. december 2022 til at opnå Naalakkersuisuts godkendelse af udnyttelses- og nedlukningsplanen, som vil indeholde de mere detaljerede krav til blandt andet sikkerheds- og miljømæssige spørgsmål.

For yderligere information, kontakt venligst:
Ministersekretær for ministeren for Erhverv og Mineralske Råstoffer, Salik Damgaard, sald@nanoq.gl, +299 34 68 94