Overdragelse af erstatningsboliger til Avannaata Kommunia

Selvstyret har stået for opførelse af i alt 40 erstatningsboliger for de tsunamiramte borgere fra Nuugaatsiaq og Illorsuit, som nu er færdigopført og ibrugtaget. Boligerne er opført som Illorput 2021 typehus, og er opført de steder borgerne har ønsket sin fremtidig beboelse, hvorfor opførelsen er delt på Uummannaq, Saattut, Ikersak og Ukkusissat.

Husene er i sin helhed ovedraget til Avannaata Kommunia, for at sikre at den endelige overdragelse til borgerne sker smidigt og borgernært.

Ved overdragelsen af husene til borgerne har kommunen udstedt et medbyggerlån, som jf. lovgivningen er et rente og afdragsfrit lån, som nedskrives over 20 år. Det er således kommunen, der har varetaget den borgernære service, herunder at de rette dokumenter udstedes i henhold til reglerne. Det er ligeledes kommunens ansvar at overdragelse af ejerskab af boligerne sker til de borgere, der har været berettiget til erstatningsbolig.

Aflevering og dermed ibrugtagning af de sidste 3 erstatningsboliger, der er opført i Ukkusissat, blev gennemført i weekenden. Afleveringen har været forsinket siden november 2019, som skyldes mangel på håndværkermæssig kapacitet i bygden.

Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur Karl Frederik Danielsen udtaler:

”Jeg er utrolig glad for, at med afleveringen af de sidste boliger i Ukkusissat er nu alle de 40 erstatningsboliger afleveret og ibrugtaget. Alle de tsunamiramte borgere der har været berettigede til erstatningsbolig, har derfor nu fået deres nye fremtidig hjem. Jeg håber at de nye rammer vil medvirke til at få sat punktum for konsekvenserne af tsunamien i Karrat Fjorden tilbage i 2017.

Jeg er meget tilfreds med det samlede byggeprojekt og overdragelsen til borgerne i sin helhed. Der har været yderst godt samarbejde med alle parter; tekniske rådgivere, udførende håndværkere, mit embedsværk og ikke mindst Avannaata Kommunia, som sikrede at de tsunamiramte borgere fik den nødvendige borgernære service de havde brug for.

Jeg håber, at beboerne bliver glade for og tilfredse med deres nye huse, og at den bidrager til de kan se fremad til en god fremtid.”

Yderligere oplysninger: Kontakt venligst departementets Ledelsessekretariatet på box909@nanoq.gl