Dundas Titanium ansøgning om udnyttelsestilladelse

Dundas Titanium har indgivet en ansøgning om tilladelse til udnyttelse af en ilmenitforekomst ved Moriusaq i Nordvestgrønland. Selskabet har i den forbindelse indsendt de lovpligtige forslag til en vurdering af samfundsmæssig bæredygtighed (VSB) og til en vurdering af virkninger på miljøet (VVM). Dokumenterne er nu sendt ud til offentlig høring og kan læses her.

Høringsperioden løber fra 24. juni til den 2. september. I høringsperioden vil der i henhold til råstofloven blive afholdt høringsmøder i overensstemmelse med de gældende retningslinjer for at samle sig under coronaepidemien. Møderne vil blive afholdt i Qaanaaq, Savissivik samt Ilulissat

Nærmere information om de præcise tidspunkter for afholdelse af høringsmøderne og de præcise retningslinjer for afholdelse af høringsmøder vil snarest blive meddelt.

Høringsmøderne skal gerne give borgerne i Qaanaaq, Savissivik samt Ilulissat mulighed for at blive informeret om og få besvaret deres spørgsmål til projektet.

For nærmere information: Naalakkersuisoq for Erhverv og Råstoffer Jens Frederik Nielsen. Kontakt Ministersekretær Salik D. Damgaard, E-mail sald@nanoq.gl og Mobiltelefon + 299 29 38 96