Naalakkersuisut var klar til spørgetimen

Naalakkersuisut var forberedt på at besvare alle spørgsmål fra Inatsisartut.

Formandskabet i Inatsisartut valgte sen eftermiddag dagen før den planlagte spørgetime i Inatsisartut, at spørgetimes skulle aflyses. Naalakkersuisut havde ellers forberedt sig til at besvare spørgsmål fra salen, hvor formandsskabet havde afsat tid til debat.

”Det skal præciseres, at det ikke var Naalakkersuisut der aflyste spørgetimen. Naalakkersuisut har lagt mange arbejdstimer ind i forberedelsen. Vi havde faktisk set frem til at spørgetimen.” siger Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen.  

Idet Formanden for Naalakkersuisut i forvejen havde partilederrunden, hvilket der var afsat 3 timer til, besluttede Naalakkersuisut, at Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur Karl Frederik Danielsen skulle stille op til spørgetimen på vegne af Naalakkersuisut.

I følge § 37, stk. 7, i forretningsorden for Inatsisartut, kan Formandskabet for Inatsisartut fastsætte spørgetimer til Naalakkersuisut. Men det er Formanden for Naalakkersuisut der afgør, hvilken Naalakkersuisoq der stiller op til spørgetimen. Dette følger af § 23, stk. 1, i Inatsisartutlov om Inatsisartut og Naalakkersuisut, hvor det er Formanden for Naalakkersuisut der alene fastlægger opgavefordelingen i Naalakkersuisut.

For yderligere oplysninger kan ministersekretær Steve Sandgreen kontaktes ved at sende en e-mail til: stev@nanoq.gl.