Naalakkersuisut samarbejder med Transportministeriet om ATV-regler, der er tilpasset grønlandske forhold

Aaja Chemnitz Larsen har stillet et spørgsmål til transportministeren om kørekort til ATV. Det er et spørgsmål, som Naalakkersuisut er i fortsat dialog med Transportministeriet om.

 

Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur Karl Frederik Danielsen har senest diskuteret færdselslov og ATV’er med den danske transportminister Benny Engelbrecht den 5. december 2019 og tidligere med daværende transportminister Ole Birk Olesen den 25. februar 2019.

 

Karl Frederik Danielsen udtaler:

 

”Det er væsentligt for mig, at færdselsloven er tilpasset til grønlandske forhold. Det er derfor også vigtigt for mig at få ATV’ere ind i færdselsloven, i stedet for at reglerne for ATV’er skal fortolkes ud fra reglerne for traktorer og personbiler.

 

Samtidig er det vigtigt, at vi ikke kommer til at lave en lovgivning, som skaber nye problemer. Der skal ikke blot tages hensyn til borgernes befordringsbehov i bygderne. Der skal også tages hensyn til færdselssikkerheden – både i bygder og byer. ATV’er kan ikke blot anvendes til transport i bygder men også til fornøjelseskørsel i byerne. Reglerne skal kunne håndtere alle typer situationer. Derfor tænker vi os om.”

 

Spørgsmålet om regler for ATV’ere indgår som en del af kontaktudvalget for færdsels arbejdsområdet, hvor der arbejdes med problemstillinger på området i en bredere sammenhæng.

 

Kontaktudvalget består af grønlandske og danske myndigheder.

 

For nærmere information kontakt Departementet for Boliger og Infrastruktur på box909@nanoq.gl.