Ny energidirektør i Nukissiorfiit

Naalakkersuisut har besluttet, at Kaspar Mondrup tilbydes stillingen som energidirektør i Nukissiorfiit med virkning fra d. 1 juni 2020.

 

Kaspar Mondrup er uddannet Ingeniør og har en MBA i Teknologi, Marked og Organisation. Karrieremæssig har Kaspar Mondrup en baggrund i Sonlinc A/S, HP, Asiaq og Greenland Contractors i Thule og har varetaget flere lederstillinger som leverandør til forsyningssektoren. Kaspar Mondrup har senest været administrerende direktør for Sonlinc A/S, der er markedsledende leverandør til den danske energi- og forsyningssektor.

 

Naalakkersuisoq for Erhverv, Energi, Forskning og Arbejdsmarked Jess Svane udtaler: ”Kaspar Mondrup har en stor viden om energi- og forsyningssektoren fra en mangeårig karriere som leverandør til et stort antal energi- og forsyningsselskaber. Med over 15 års ledelseserfaring vil Kaspar Mondrup i rollen som energidirektør have en vigtig rolle i forbindelse med implementeringen af Naalakkersuisuts Sektorplan for Energi- og Vandforsyning. Jeg glæder mig til et fremtidigt godt samarbejde.”

 

Kommende energidirektør Kaspar Mondrup udtaler: ”Jeg ser frem til at tiltræde stillingen som energidirektør og implementere Naalakkersuisuts ambitiøse Sektorplan for Energi- og Vandforsyning.

 

Jeg kender til Nukissiorfiit og har et stort netværk i Nuuk / Grønland, da jeg er opvokset i Nord- og Midtgrønland, hvor jeg har boet og haft fast tilknytning fra 1972 til 2019.

 

Jeg har som lærling ved Burmeister Elteknik deltaget i opførslen af vandkraftværket i Buksefjorden, og som klimatekniker hos Asiaq har jeg været med til at gennemføre forundersøgelser forud for opførsel af de øvrige vandkraftværker på kysten.

 

Derfor vil stillingen som energidirektør for Nukissiorfiit være en ideel måde, hvormed jeg kan fortsætte mit bidrag til modernisering af den grønlandske energiforsyning.

 

Der var 24 ansøgere til stillingen som energidirektør i Nukissiorfiit.

 

For yderligere information kontakt: Departementet for Erhverv, Energi, Forskning og Arbejdsmarked på e-mail: isiin@nanoq.gl