Arctic Future Challenge

Naalakkersuisut, Det Færøske Landsstýri og den Islandske regering har i samarbejde med den danske regering valgt, at anerkende ungdommen som en kernepolitisk prioritet. Derfor blev konkurrencen for unge: Arctic Future Challenge skabt og konceptet for ideen blev offentliggjort ved Arctic Circle Assembly i Island i oktober 2019. Målet med konkurrencen er at styrke entreprenørskab og innovation mellem den arktiske ungdom, og for at skabe bevågenhed om Arktis som en region med entreprenørånd og potentiale for investering.

Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Kirke og Udenrigsanliggender Ane Lone Bagger udtaler:

”Det er de unge i Arktis, der kan skabe morgendagens virksomheder. Det er derfor også de unge generationer i Arktis, der har muligheden for at sikre en bæredygtig udvikling af regionen for fremtiden. Derfor er det vigtigt, at vi giver ungdommen værktøjerne til at være innovativ og entreprenant. Det er de unge, der kan bygge det fundament som bliver fremtidens økonomiske vækst og sociale udvikling”.

Overblik over Arctic Future Challenge
Konkurrencen er baseret på en detaljeret rammesætning for at opmuntre til deltagelse og interesse i at deltage i entreprenørskab, hvor der skabes rum for at fremvise sin virksomhed eller sit virksomhedskoncept. Konkurrencen vil blive afsluttet med en prisoverrækkelse, der finder sted ved Arctic Circle Assembly i Island i oktober 2020.

Målgruppen
Konkurrencen er for unge fra 18 – 29 år, der enten bor i Arktis, studerer på en uddannelsesinstitution i Arktis eller har en virksomhed i et Arktisk land. Der er tre konkurrencekategorier:

(1) Årets unge virksomheds grundlægger i arktiske lande
(2) Årets Startup i arktiske lande og
(3) Bedste forretningsidé for unge under uddannelse i arktiske lande

Deltagende regioner
Der kan deltages, hvis man er bosat i en Arktisk region i følgende lande: Grønland, Færøerne, Canada, Finland, Island, Norge, Rusland, Sverige eller USA.

For yderligere information kontakt ministersekretær Rosa Thorsen rosath@nanoq.gl mobiltlf.nr. +299553303