Virksomhedsdonationer hjælper i indsatsen mod COVID-19

Donationerne fra virksomheder under coronakrisen er mangeartede – lige fra TV-spots til værnemidler.

“Vi har valgt at støtte med gratis radiospots og TV-spots om, hvordan man bedst beskytter sig mod coronavirus. Det har vi gjort, da vi mener at vi alle har et ansvar for, at så mange som muligt kommer godt igennem denne sundhedskrise,” siger Jacob Olesen, der er marketingschef ved Nanoq Media.

De mange donationer har blandt andet betydet, at budskabet om, hvordan vi skal agere for at mindske smittespredningen, er nået så langt ud i landet som muligt, og at der nu kan testes for COVID-19 internt i Grønland.

”Det betyder meget for TELE-POST, at vi, som et af landets største og samfundsbærende virksomheder, er med til at sikre kommunikationen for hele landet i coronakrisen, og vi er glade for at kunne bidrage i en alvorlig situation,” siger TELE-POST’s CEO, Kristian Reinert Davidsen.

Udover donationer fra Nanoq Media og TELE-POST har Naalakkersuisut modtaget følgende virksomhedsdonationer:

- Sermitsiaq.AG donerer en tosproget informationsavis om COVID-19 samt annoncer
- KNR donerer TV- og radiospots
- Benjamin Creative har bidraget med donation af filmen ”Corona for børn”
Novo Nordisk Fonden har bevilliget 2,8 millioner kroner til nyoprettede testfaciliteter
- Polar Seafood har doneret 2 millioner kroner til værnemidler
- Rederierne Sikuaq Trawl A/S og Niisa Trawl ApS har hver doneret 1,3 millioner kroner
- Nuuk Taxi donerer gratis reklame

På TV og internettet har man kunne se kortfilmen ”Corona for børn” på grønlandsk.

”Idéen til videoen 'Corona for børn' opstod ved et par af vores ildsjæle, og vi producerede den udelukkende, fordi vi havde lyst og gerne ville gøre noget for nogen i denne specielle tid. Og hvem bedre at gøre noget for end børnene. Da Grønlands Selvstyre spurgte, om de måtte låne og bruge den, var svaret derfor også nemt; selvfølgelig. Vi håber, at videoen har været med til at gøre samtalen om Corona lettere mellem børn og forældre i mange hjem,” fortæller Benjamin Creative, der står bag filmen.

Vi vil gerne sige stor tak for donationerne, der styrker vores indsats i at inddæmme spredningen af COVID-19 i Grønland.