Narhvalfangst i Upernavik by stoppes midlertidigt da nogle fangstmeldinger mangler

Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug (APNN) har modtaget i alt 6 fangstmeldinger af narhvaler fra Forvaltningsområdet Upernavik, heraf 5 fra Upernavik by og 1 fra Aappilattoq. Forvaltningsområdet Upernavik har en kvote på i alt 38, heraf 10 narhvaler til Upernavik by.

Der er meldt om fangstaktiviteter i går aftes og i nat, og fortsat foregår nu.

Naalakkersuisut har på sit møde d. 2. januar 2020 besluttet at kontrollen på hvid- og narhvalfangster skal skærpes.

Narhvalfangsten i Upernavik by vil derfor, indtil APNN har modtaget alle fangstmeldingerne fra aftenens og nattens fangstaktiviteter, stoppes fra midnat 23. april. Fangstmeldingerne skal sendes snarest til APNN og senest d. 24. april kl. 12:00.

Såfremt kvoten for narhvaler er opbrugt lukkes fangsten permanent i Upernavik by for i år. Såfremt der fortsat er restkvoter i Upernavik by, genåbnes fangsten så snart det kan lade sig gøre, og meddeles af APNN.

Samme fremgangsmåde anvendes i øvrige forvaltningsområder, og er sket med succes i forvaltningsområde Sisimiut vedr. hvidhvaler.
For nærmere information kontakt afdelingschef Amalie Jessen, Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug, tlf.: 34 53 04, e-mail: amalie@nanoq.gl