Èn smittet på Patienthjemmet i København

En patient og en pårørende fra Patienthjemmet i København er testet positiv for covid-19. Patienten er nu overflyttet til et isolationsafsnit på Rigshospitalet, da patienthjemmet ikke er et egnet for en patient med en smitsom sygdom.

Patienten var på vej hjem, og blev i den forbindelse rutinemæssigt podet ligesom andre rejsende til Grønland. Patienten, som var til behandling i Danmark, havde opholdt sig på Patienthjemmet i København i ca. 2 uger.

Fokus på forholdsreglerne på Patienthjemmet

Efter smitten blev konstateret har Patienthjemmet i København haft særlig fokus på alle forholdsregler vedrørende hygiejne, afstande mellem stole i spisestuen og andre forebyggende tiltag.

Alle tilbydes tests

Alle patienter og ansatte på Patienthjemmet tilbydes nu at blive testet for covid-19 virus på Rigshospitalet. Også andre, herunder pårørende, som måtte have været udsat for smitte, tilbydes undersøgelse.

Den opståede situation var forventelig. Med den store udbredelse af Covid-19 i det danske samfund kunne det ikke undgås, at det ville ske. Patienthjemmet var forberedt og havde planer klar for håndtering af situationen. Patienthjemmet har ikke faciliteter til at have patienter boende, der kræver isolation.

For yderligere information kontakt Katrine Hjelholt Nathanielsen 56 23 79.