Offentlig Digital Post udskydes

Fra den 1. april 2020 skulle det i Grønland blive obligatorisk for alle borgere, 15 år og derover, at modtage digital post fra det offentlige. Denne dato bliver udskudt til senere på året.

 

Projektteamet bag Offentlig Digital Post arbejder pt. på at operere projektet ind i den nuværende COIVID-19 sammenhæng. Udskydelsen af datoen sker ligeledes af hensynstagen til kommunerne, der i øjeblikket er under belastning. Grundet de særlige omstændigheder er det endnu uvist, hvornår datoen for borgernes obligatoriske tilslutning til Offentlig Digital Post bliver. 

 

Implementeringen af den offentlige digitale postløsning fortsætter uden forsinkelser.

Offentlige myndigheder opfordres derfor til at kontakte digitaliseringsstyrelsen, for at starte opkoblingen til den offentlige digitale postløsning.

 

For yderligere oplysninger, kontakt styrelseschef for Digitaliseringsstyrelsen, Katrine Hjelholt Nathanielsen, på telefon +299 34 59 70 eller e-mail digitalpost@nanoq.gl

 

 

Du kan læse mere om Offentlig Digital Post her:

https://www.sullissivik.gl/Emner/Digital-post/Digital-Post?sc_lang=da-DK

 

Tidligere nyhed om Offentlig Digital Post:

https://naalakkersuisut.gl/da/Naalakkersuisut/Nyheder/2019/08/1508_Digital-post-fra-det-offentlige

https://digitalimik.gl/Emner/Digitale%20Loesninger_B/ODP/Digital%20post%20fra%20det%20offentlige?sc_lang=da

 

Inatsisartutlov nr. 14 af 8. juni 2017 om Offentlig Digital Post:

http://lovgivning.gl/lov?rid={3B6573DF-50AE-4599-BF97-29BD062A6E28}

 

Høring af forslag til Selvstyrets bekendtgørelse om fritagelse af fysiske personer fra tilslutning til Offentlig Digital Post.

https://naalakkersuisut.gl/da/Høringer/Arkiv-over-høringer/2020/fritagelse-af-fysiske-personer-fra-tilslutning-til-Offentlig-Digital-Post