Midlertidig forbud mod salg og udskænkning af alkoholholdige drikke fra den 28. marts 2020 – 15. april 2020 i Nuuk og omegn

Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen har besluttet at indføre et midlertidig forbud mod salg og udskænkning alkoholiske drikke med 2,25 volumenprocent og derover i Nuuk Kapisillit og Qeqertarsuatsiaat.

I en situation hvor skoler, institutioner, restauranter og beværtninger samt kulturelle arrangementer lukker, er alkoholforbruget i hjemmene monitoreret tæt fra myndighedernes side.

Sådan udvikling vil ikke alene ramme børn og familielivet, men vil også øge risikoen for spredning af Covid 19, idet folk er mindre opmærksomme på smittefaren ved sammenkomster, hvor der drikkes alkohol. I Nuuk er der pt. konstateret 10 smittetilfælde.

- I sådanne særligt situation er vi nødt til at tage mange forholdsregler, for at undgå smitten. Men kernen i min beslutning er, at beskytte børn, de skal have et trygt hjem. Jeg håber, at vi som samfund ser børns vilkår som fælles anliggende, at vi alle bidrage til trygt samfund, siger formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen.

Naalakkersuisut har derfor besluttet at indføre et midlertidigt forbud mod salg og udskænkning af alkoholholdige drikke fra den 28. marts 2020 kl. 20:00 – 15. april 2020 kl. 10. Denne beslutning omhandler disse geografisk steder: Nuuk, Kapisillit og Qeqertarsuatsiaat.

For yderligere oplysninger kontakt direktør i Formandens Departement Simigaq Broberg på tlf. +299 55 95 80.