Erfaren og velkendt ansigt til ledelse af Erhverv, Energi, Forskning og Arbejdsmarked

Naalakkersuisut har besluttet, at Isak Nielsen Kleist tilbydes stillingen som Departementschef i Departementet for Erhverv, Energi, Forskning og Arbejdsmarked. Isak Nielsen Kleist tiltræder stillingen som departementschef i departementet for Erhverv, Energi, Forskning og Arbejdsmarked den 1. maj 2020.

  • Isak kender rutinerne og områderne og har en stor indsigt i departementets ansvarsområder og fremtidsplaner, blandt andet derfor ser jeg frem til, at arbejde sammen med Isak og siger samtidig; Velkommen tilbage til Selvstyret, siger Naalakkersuisoq Jess Svane.

Isak Nielsen Kleist har en karrieremæssig baggrund i Grønlands Selvstyre og i kommunal forvaltning. Herunder varetagelse af flere lederstillinger inden for områderne erhverv, energi og arbejdsmarked. Isak Nielsen Kleist har senest været direktør i Forvaltningen for Velfærd og Arbejdsmarked i Kommuneqarfik Sermersooq.

  • Jeg ser frem til at deltage aktivt i udformningen af politikken inden for områderne og begynde at arbejde med langsigtede planer. Og jeg regner med at det bliver ligesom at komme hjem og derfor er jeg klar til at tage fat, så snart jeg træder ind ad døren, siger Isak Nielsen Kleist.
Der var i alt 17 ansøgere til stillingen som departementschef i departement for Erhverv, Energi, Forskning og Arbejdsmarked.
  • Efter flere årtier i Selvstyret med velkendt ansigt som topleder er det en epoke at tage afsked med Departementchef Jørn Skov. Derfor vil jeg i samme ombæring sige tak for Jørn Skov´s indsats igennem gange år og hans målrettede tilgang til opgaverne, siger Naalakkersuisoq Jess Svarne.