SMS-info til alle i Grønland om Corona

I et særligt Corona-samarbejde med TELE-POST kan de grønlandske myndigheder nu sende SMS-besked til alle med mobiltelefon i hele Grønland.

I kampen mod Coronavirus i Grønland har TELE-POST givet myndighederne adgang til at sende beredskabs SMS-meddelelser til alle, der har en mobiltelefon og opholder sig i Grønland.  

  • Alle midler skal bruges til at bekæmpe Coronavirussen og et vigtigt element er, at borgerne er informeret og ved, hvad de skal gøre. Derfor er en SMS en god, hurtig og direkte informationskanal til rigtig mange, hvis det skulle blive nødvendigt, siger formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen.

Torsdag bliver den første SMS udsendt fra de tre myndigheder, der i fællesskab styrer indsatsen for at hindre smittespredningen – nemlig Naalakkersuisut, Landslægeembedet og Grønlands Politi.

  • SMS’en vil opfordre til at følge vores råd - hold afstand og vask hænder ofte - for det bremser smittespredningen. Hvis alle følger de råd, så får virussen det svært, siger landslæge Henrik L. Hansen.

Politiet kommunikerer jævnligt hurtigt og løbende med befolkningen om alt fra eftersøgninger til alvorlig kriminalitet. Derfor bliver SMS’en forankret hos Grønlands Politi som er den koordinerende myndighed:

  • Vi er altid på arbejde, har altid et overblik døgnet rundt i hele landet og kan respondere hurtigt – så det er naturligt at placere beredskabs SMS’en hos politiet, siger politimester Bjørn Tegner Bay.

Tanken er ikke at spamme borgerne, men bruge muligheden ved særligt vigtige lejligheder.

Fakta samlet på nun.gl

Som en del af informationen til borgerne er de mest relevante fakta om Coronavirussen og Covid-19-symptomer samlet på Landslægeembedets hjemmeside: www.nun.gl/fakta

Vi gør i øvrigt opmærksom på, at der nu foreligger fakta på både grønlandsk, dansk og engelsk.