Bestræbelserne på at dæmme op for den nuværende situation foregår på struktureret grundlag.

Kim Kielsen

Der er taget en politisk beslutning om at flytrafikken til og fra Grønland stoppes foreløbigt – skolerne lukkes ligeledes midlertidigt.

Vi kan godt forstå at befolkning er bekymrede og føler sig utrygge, men vi må også gøre opmærksom på, at der foretages løbende vurderinger af situationen. Beslutningerne er taget baseret på et struktureret grundlag. Vi skal også gentage hvad vi har sagt de sidste par dage: vi skal forholde os rolige og ikke gå i panik, det er vigtigt både socialt og politisk, understreger Naalakkersuisut’s formand Kim Kielsen.

Der er på nuværende tidspunkt foretaget følgende beslutninger: Flytrafikken til og fra Grønland stoppes foreløbigt fra midnat fredag den 20 marts og 2 uger frem. Dette betyder ikke at evakuering af akut syge patienter stoppes, og der er ikke tale om fragtskibe. Der er tale om general passagertrafik. Indenrigs passagertrafik stopper også.

Ved siden af dette tiltag lukkes folkeskoler foreløbigt fra mandag den 23. marts og to uger frem.

Jeg er glad for at meddele, at denne beslutning bakkes op af alle partier, og dette skaber et trygt grundlag at arbejde under. Alle partier der er repræsenteret i Inatsisartut er blevet enige om dettetiltag, understreger Kim Kielsen under pressemødet

Tingene vurderes løbende, og disse tiltag afspejler den nuværende situation. Vi skal endnu engang gøre opmærksom på anbefalingerne om hygiejne og tage hensyn til andre.


Med venlig hilsen

Kim Kielsen