Vellykket seminar om hjemløshed på Kofoed Skole

I samarbejde med Kofoed Skole holdte Naalakkersuisoq for Sundhed, Sociale Anliggender og Justitsområdet, Martha Abelsen og Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur, Karl Frederik Danielsen i torsdags et seminar om hjemløshed for eleverne på Kofoed Skole.

Torsdag kl. 12.00 mødtes Martha Abelsen og Karl Frederik Danielsen med ca. 30 elever fra Kofoed Skole. Temaet var hjemløshed og formålet med seminaret var at få viden om, hvilke udfordringer de hjemløse borgere oplever i hverdagen og hvad de mener, der skal til for at forbedre forholdene for hjemløse og forebygge hjemløshed.

Der var en god stemning til seminaret og deltagerne var ivrige efter at give deres mening til kende. Mange emner blev debatteret, bl.a. hvordan man sikrer huslejepriser, som er mulige for folk med lave lønninger at betale og hvad det betyder for selvværdet og selvforståelsen at blive hjemløs.

”Jeg er glad for at så mange brugere af Kofoeds Skole deltog i seminaret. Det var meget lærerigt og informativt for mig at høre, hvad de hjemløse borgere selv ser som de største udfordringer. Der er ingen tvivl om, at vi bliver nødt til at forbedre vores indsatser målrettet hjemløshed og i dette arbejde er det afgørende også at inddrage borgernes egne perspektiver.”
udtaler Naalakkersuisoq for Sundhed, Sociale Anliggender og Justitsområdet, Martha Abelsen.

Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur Karl Frederik Danielsen tilføjer: ”Gårsdagens seminar illustrerede tydeligt, at vi bliver nødt til at tænke helhedsorienteret. Hvis vi skal forbedre forholdene for borgere, som er hjemløse, så handler det ofte både om bolig, sundhed og sociale tilbud.”

Seminaret er en del af en større afdækning vedr. hjemløshed.

For nærmere information kontakt ministersekretær Inger Heilmann Larsen på e-mail: ihla@nanoq.gl eller tlf. + 299 554160