Vittus Qujaukitsoq: ”Grønland er interessant som investeringsland”

Udenlandske investeringsfonde har fået øjnene op for vores samfund som et interessant investeringsland. I den forløbne uge havde Vittus Qujaukitsoq besøg af Dr. Russell Read, der i adskillige år har beskæftiget sig med investeringer i arktiske samfund. I dag som ledende partner i C Change Group, som er en stor britisk sammenslutning af investeringsforeninger og rådgivere. Under mødet var han ledsaget af en delegation bestående af Alice Rogoff og Dwayne Ryan Menezes.

”Når en af USA's mest indflydelsesrige finansfolk kommer til Grønland for at sondere mulighederne for at foretage investeringer i vores samfund, er det en indikation på, at vi er interessante som et muligt investeringsland”, forklarer Vittus Qujaukitsoq, Naalakkersuisoq for Finanser og Råstoffer. Han fortsætter:

”Det er særligt områder inden for infrastruktur, energi og råstoffer, der har udlandets interesse som mulige investeringsobjekter”.

Ifølge Naalakkersuisoq for Finanser og Råstoffer er udlandets interesse positiv for vores bestræbelser på at blive økonomisk selvbåren, idet jo flere der ønsker at investere i vores udvikling, desto større er muligheden for økonomisk udvikling og flere personer i beskæftigelse.

Dr. Russell Read vil besøge Grønland igen til august, hvor han skal deltage i et mineseminar i Sydgrønland.

Yderligere information – kontakt venligst:

Martin Christiansen (Finansdepartementet)
Toqq/direkte 345213
MCHR@nanoq.gl