Vittus Qujaukitsoq deltog i Arctic360-konferencen i Toronto

Tænketanken Arctic360 holdt en konference med titlen ”Investing in 21st century critical infrastructure and transportation corridors”, hvor Naalakkersuisoq for Finanser og Råstoffer, Vittus Qujaukitsoq, fremlagde et oplæg om de potentielle muligheder for investeringer i Grønland over for en gruppe af mulige internationale investorer.

”Det er vigtigt, at Naalakkersuisut er repræsenteret til de internationale møder og konferencer for at tiltrække investeringer til Grønland”, forklarer Vittus Qujaukitsoq og fortsætter:

”Jeg havde bl.a. flere samtaler med dr. Russell Read, der er ledende partner i C Change Group, som er en stor britisk sammenslutning af investeringsforeninger og rådgivere. Samtalerne vil naturligt ligge til grund for dr. Reads kommende besøg i Grønland for at sondere muligheder for investeringer. Ved at mødes ansigt-til-ansigt med personer på en konference, hvor vi taler Grønlands sag, skaber vi således kontakter, som vi efterfølgende får gensidig nytte af”.

Russel Read kommer på besøg i perioden fra den 19. – 21. februar i Nuuk.

I forlængelse af konferencen gennemførte Naalakkersuisoq Vittus Qujaukitsoq en række møder med repræsentanter fra Nunavuts regering i Ottowa, blandt andet formanden for Nunavuts regering, Joe Savikataaq og Nunavuts minister for økonomisk udvikling og transport, David Akeeagok.

Vittus Qujaukitsoq holdt desuden et uformelt møde med Arctic Fishery Alliance, som ejes fuldt ud af repræsentanter for fire af de nordligste lokalsamfund i Nunavut, og det har til formål at gennemføre fiskeri på kommercielt grundlag, blandt andet i samarbejde med flere vestgrønlandske fiskere. Selskabet er aktuelt involveret i udviklingen af fiskeripartnerskaber med grønlandske aktører i fiskeriet.Yderligere informationer - kontakt:

Martin Christiansen (Finansdepartementet)
Toqq/direkte 345213
MCHR@nanoq.gl