Overdragelse af Selvstyrets boliger til kommunerne

Borgmester Charlotte Ludvigsen udtaler i en pressemeddelelse d. 24. januar 2020 at Kommuneqarfik Sermersooq vil overtage Selvstyrets tomme boliger.

Overdragelse af Selvstyrets boliger til kommunerne er netop et emne, der vil blive behandlet på et møde d. 3. og 4. marts 2020, mellem Naalakkersuisut og landets borgmestre i regi af Den Politiske Koordinationsgruppe. Her vil der blive afholdt en temadag, hvor resultater fra analysearbejdet under Programplan for Boliger vil blive fremlagt.

Programplan for Boliger er et projekt, hvor samtlige kommuner og flere departementer har deltaget i en tværoffentlig koordinationsgruppe, herunder repræsentanter fra Kommuneqarfik Sermersooq.

I 2016 underskrev alle kommuner en erklæring om at de vil udarbejde sektorplaner for deres boliger og dette blev genbekræftet på et møde den 10. maj 2019. Sektorplanerne skal medvirke til at der bliver et samlet overblik over et område. Sektorplanerne skal yderligere bruges som baggrund for forhandlingerne i forbindelse med overdragelse af forskellige områder mellem Selvstyret og kommunerne. Flere kommuner, herunder Kommuneqarfik Sermersooq, har først afleveret deres sektorplaner i 2019.

Naalakkersuisoq Karl Frederik Danielsen udtaler:

”Det er glædeligt, at Borgmester Charlotte Ludvigsen har interesse for boligområdet, og jeg ser frem til et konstruktivt møde i Den Politiske Koordinationsgruppe i starten af marts måned.”

I forhold til tomme boliger i Selvstyrets ejendomme, kaldet tomgangsboliger, oplyser INI A/S, at boligerne er tomme af forskellige grunde: boliger med skimmel, boliger som skal undergå almindelig eller større renovering eller boliger som er forsikringssager. Boligerne er dermed ved at blive gjort indflytningsklar til nye lejere.

INI A/S stræber naturligvis på at få Selvstyrets lejemål udlejet så hurtigt som muligt, men kan ikke udleje lejligheder, som skal undergå en renovering eller andre grunde før der kan ske indflytning.

Henvendelse for yderligere spørgsmål: ministersekretær Anders Samuelsen, email: ansa@nanoq.gl.