Øget fokus på motion for patienter i kræftbehandling


Vi ved, at motion kan styrke kroppen under et kræftforløb samt mindske bivirkningerne fra behandlingen. En ny forsøgsordning, som netop har fokus på motion for patienter under kræftbehandling, er derfor ved at blive etableret på Det Grønlandske Patienthjem i København.

”Jeg håber, at den nye motionsordning kan være med til at give patienterne et frirum, hvor de kan flytte fokus fra sygdomme over på velvære og aktiviteterne på patienthjemmet. Hvis forsøgsordningen på patienthjemmet bliver en succes, så håber jeg, at vi på sigt kan arbejde for at endnu flere patienter kan få gavn af sådan et tilbud også her i landet, udtaler Naalakkersuisoq Martha Abelsen.

Af positive effekter ved motion under et sygdomsforløb kan blandt andet nævnes, at stress symptomer minimeres, muskelmassen styrkes, infektioner forebygges og oplevelsen af kvalme og træthed mindskes.

Der er i gennemsnit 35 kræft patienter indlagt på Det grønlandske Patienthjem om ugen. Det er disse patienter, der i første omgang bliver tilbudt at være en del af den nye motionsordning.

For yderligere oplysninger kontakt ministersekretær Inger Heilmann Larsen på tlf. +299 55 41 60 eller e-mail ihla@nanoq.gl .