Mulighed for tilskud til udvekslingsophold

Naalakkersuisut har vedtaget en bekendtgørelse om tilskud til udvekslingsophold med virkning fra 1. januar 2020. Det betyder, at unge mellem 15 og 17 år nu kan ansøge om tilskud til et helt skoleårs udvekslingsophold uden for Grønland og Danmark. Den nye bekendtgørelse giver endnu bedre muligheder for tilskud og komme afsted på udvekslingsophold – særligt for de familier, som har mest brug for et tilskud.

Vores unge kan vælge at rejse ud til et andet land for at lære et andet sprog og en anden kultur. Opholdet uden for Grønland og Danmark vil også hjælpe dem med personlig udvikling samt til at komme ind på uddannelser efterfølgende. De vil uden tvivl få en kæmpe oplevelse, udvikle viden og få forståelse for et andet lands kultur, skikke, traditioner og samle værdifulde interkulturelle kompetencer”, udtaler Naalakkersuisoq for Uddannelse, Ane Lone Bagger.

 

Udvekslingsophold for unge bliver arrangeret af en af de udvekslingsorganisationer, som er godkendt af Departementet for Uddannelse.

 

Læs mere om tilskudsreglerne på Sullissivik under ’Tilskud til udvekslingsophold for unge’.

 

For yderligere information om tilskud til udvekslingsophold kan Uddannelsesstyrelsens efterskoleadministration kontaktes på tlf. 34 50 00 eller e-mail efterskole@nanoq.gl.