Naalakkersuisut følger nøje udviklingen vedrørende den nye coronavirus (2019-nCoV) fra Kina

Selv om antallet af smittede med den nye coronavirus (2019-nCoV) stiger hastigt og har spredt sig til mange lande, er der på nuværende tidspunkt ikke behov for særlige forholdsregler i Grønland. Sandsynligheden, for at der vil optræde rejserelaterede tilfælde i Grønland, vurderes at være lav og risikoen for smittespredning i Grønland anses for meget lav. På denne tid af året kommer der meget få turister og arbejdskraft til landet fra de berørte områder.

Udviklingen følges nøje af de grønlandske sundhedsmyndigheder, som er i tæt kontakt med andre myndigheder både i og uden for Grønland. Beredskabsplanerne har været drøftet med de relevante samarbejdspartnere, herunder omkring ind og udrejse til landet, og det er sikret, at der er det nødvendige udstyr til at sikre sundhedspersonalet i tilfælde af, at der skulle dukke smittede op her i landet.

Såfremt den internationale situation ændrer sig vil det grønlandske beredskab straks blive tilpasset dette.

Den nye coronavirus (2019-nCoV) er en variant af velkendte virus som kan være årsag til milde forkølelser, men også til alvorlig nedre luftvejsinfektioner. Indtil videre ser det ikke ud til at 2019-nCoV giver så alvorligt et sygdomsforløb som fx SARS-udbruddet i 2002-2003, som også var forårsaget af en særlig variant af coronavirus.

Langt de fleste syge er blevet smittet af dyr på et marked i byen Wuhan i Kina. Der er også konstateret smitte mellem mennesker, men ud fra de hidtidige erfaringer kræver det en meget tæt kontakt.

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen WHO er det for tidligt at klassificere udbruddet af coronavirus som en international sundhedskrise.

For yderligere oplysninger kontakt ministersekretær Inger Heilmann Larsen på tlf. +299 55 41 60 eller e-mail ihla@nanoq.gl