Selvstyrets Kulturnat 2020

Departementet for Natur og Miljø samt Departementet for Råstoffer havde fornøjelsen af at lægge lokaler til arrangementer på kulturnatten.

 

Allerede kl. 16:00 da dørene til Selvstyret blev åbnet, stod en stor forsamling af Nuuks borgere klar til at besøge Selvstyrets lokaler.

 

De efterfølgende tre timer besøgte 1152 borgere Departementet for Natur og Miljø på 8. sal, som var fyldt med underholdende aktiviteter. Og i alt 789 personer lagde visit hos Departementet for Råstoffer. Der var opstillet en ”mine”, hvor man kunne finde ”mineraler” og derefter fik en diplom, mikroskoper var opstillet, så man kunne ved selvsyn se de forskellige stenarter. Folk var interesserede og de ansatte stod parat for at forklare.

 

Det var tydeligt, at børn i alle aldre var vilde med Naturens Superhelte. Der var også tid til at nyde udsigten sammen med lidt kaffe og kage.

 

Affaldskunst af Naja Rosing-Asvid

Departementet havde inviteret kunstneren Naja Rosing-Asvid til at vise sin fortolkning af den stigende mængde plastikaffald i et tankevækkende kunstværk.

 

Naturens Superhelte – maskotter, animationer og musik

Børnene kunne male Naturens Superhelte, se små tegnefilm med dem, høre Rene Løvstrøm synge Naturens Superheltenes sang og - til børnenes store glæde – også møde maskotterne Qarsoq, Anori og Ermu. 

  

 

Hvad skal du have med, hvis du skal over indlandsisen?

På ekspeditionsposten kunne børn og voksne  høre om de forskellige slags ekspeditioner som finder sted i Grønland, og samle ting somman skal have med på en ekspedition over indlandsisen.

 

Hvad må du sende af kød til udlandet?

Der er mange borgere, som har familie i udlandet og sender grønlandsk proviant til dem. Til kulturnatten kunne man også blive klogere på, hvad det er tilladt at sende.

 

Plastikforurening i jord

Børnene kunne grave skrald ud af jorden og blive klogere på, hvor lang tid det tager at nedbryde de forskellige typer skrald. De kunne desuden se, hvad det kan gøre ved dyrene, hvis man ikke bortskaffet affald på den rigtige måde.

 

Hvad kalder vi de forskellige dele af en mine?

Borgerne kunne blive klogere på en mines opbygning og forureningskilder.

 

Fremtidsplaner for affaldsforbrændingsanlæg

Børnene fik prøvet, på en meget stor model af Grønland, at samle skrald i forskellige byer og fragte skraldet til affaldsforbrændingsanlæg i to store byer.

 

Børnene blev superhelte!

- fordi de kæmpede sammen med naturens superhelte. Børnene fik udleveret en halsedisse som præmie, når de havde udfyldt deres superheltekort. Superheltekortet blev udfyldt ved at gennemføre alle posterne hos Naturens Superhelte.

 

Departementet for Natur og Miljø takker Nuuks borgere for en hyggelig aften med masser af sjove, lærerige og interessante samtaler.

Vi håber at se jer igen næste år.

 

For spørgsmål og yderligere information vedr. Kulturnatten 2020 i Departementet for Natur og Miljø, kontakt afdelingschef Paninnguaq Clasen, pcni@nanoq.gl, telefon 34 54 16.

 

For spørgsmål og yderligere information vedr. Kulturnatten 2020 i Departementet for Råstoffer , kontakt informationsmedarbejder Tungutaq Larsen, tula@nanoq.gl, telefon 34 68 36.