Den danske regerings ønske om, at Sirius Patruljen skal anvende Erfalasorput

I starten af januar har den danske regering ytret et ønske om, at Sirius Patruljen, udover at anvende det danske flag, skal at anvende det grønlandske flag.

Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Kirke og Udenrigsanliggender udtaler i denne forbindelse følgende:
”Det er positivt, at den danske regering har til hensigt, at Sirius patruljen skal anvende vores flag ifm. deres patruljering i Nordgrønland. Det er jo kun naturligt, at vores flag anvendes i vores land.”

Den danske regerings hensigt viser, at de følger op på deres mål fra regeringsaftalen, om et ligeværdigt og respektfuldt partnerskab imellem parterne i Rigsfællesskabet.

Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Kirke og Udenrigsanliggender påpeger desuden:

”Hvis de lever op til hensigten og Sirius patruljen begynder at anvende vores flag, sender det et budskab om, at Sirius Patruljen også er en del af det grønlandske samfund. Jeg ser frem til at vores unge bliver en del af Sirius patruljen, hvor de vil kunne anvende vores flag.”

Såfremt det grønlandske flag fremover anvendes, da vil det have en stor symbolsk betydning. Det er naturligt at det grønlandske flag anvendes i alle henseender som vedrører Grønland, dette såvel nationalt og internationalt.

For yderligere information: Ministersekretær Rosa Thorsen + 299 553303, rosath@nanoq.gl