Naalakkersuisut og KNR fornyer public service kontrakten

KNRs bestyrelsesformand, Sofie Sandgreen, og Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Kirke og Udenrigsanliggender, Ane Lone Bagger, har den 29. november 2019 underskrevet en ny public service resultatkontrakt mellem KNR og Grønlands Selvstyre. Public service resultatkontrakten beskriver KNRs forventede opgaver i perioden 2019-2022.

 

KNR og Naalakkersuisut har etableret bedst mulige rammer op til underskrivelsen af aftalen.

 

”Vi har haft en god dialog med KNR, og Naalakkersuisut tvivler ikke på, at KNR arbejder for at levere de timer der kræves på radio og tv, for at sikre befolkningen får de nødvendige nyheder og underholdning som er meget vigtige i et demokratisk samfund. Det er derfor vigtigt for Naalakkersuisut at fortsætte den gode dialog med KNR for at sikre en god udvikling for mediehuset fremadrettet” siger Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Kirke og Udenrigsanliggender, Ane Lone Bagger.

 

KNRs bestyrelsesformand, Sofie Sandgreen, er også glad for den gode dialog med Naalakkersuisut og udtrykker, at der vil komme flere tv- og radioudsendelser: ”I forhold til de forrige public service aftaler, vil der komme flere tv- og radioudsendelser. Det vil sikre et bredt udbud af programmer omfattende nyhedsformidling, oplysning, undervisning, kunst og underholdning. Det fremgår desuden af aftalen, at KNR fremadrettet vil fokusere på at højne kvaliteten af ydelserne og prioritere det grønlandske sprog. Ud over public service aftalen, arbejder vi på at udvikle mediehuset, hvorfor vi håber at politikerne vil være med til at arbejde for at forhøje beløbet på tilskuddet i fremtiden.”

 

For den nuværende underskrevet aftale, er parternes vurdering, at KNR med denne kontrakt sikres et godt virke i samfundets tjeneste.

 

Den nye public service resultatkontrakt kan læses på KNRs hjemmeside.

 

Kontakt:

Uiloq Mathæussen (Departementet for Uddannelse, Kultur og Kirke)

Toqq/direkte 345741

uilm@nanoq.gl